Oldalak

2015. március 31., kedd

Márciusi pozitív összefoglaló

Kicsit megszaporodtak  hónap végére a bejegyzések- így mondhatni nagyon szélsőséges író vagyok, de sajnos így hozta a helyzet és vannak olyan témák amiket nem akarok átvinni következő hónapra- így minden nap bevállalok egy posztot, utána meg csöndbe maradok- egy ideig (:
Most megint lekörmölném az e hónapi pozitív történéseket,amikre később meleg szívvel fogok emlékezni ha visszanézem.


Volt egy napi jó cselekedetem: Sikeres háborút folytattam egy ártatlan lélek megvédéséért
Hogy Ti is értsétek: van egy kedves lány ismerősöm aki az a típus,hogy a légynek se árt. Na most egy facebookos csoportban (ahol mindketten bent vagyunk) egyszer csak feltűnt,hogy nincs bent a lány- nem is értettem,de rákérdeztem nála: nos neki fogalma nem volt róla,hogy kitették. Szóval muszáj volt a csoport üzenőfalán feltennem a kérdést.... Sajnos azt a reakciót kaptam,amire amúgy is számítottam; nem éppen egy megértő és szeretetteljes közösségről van szó és még hazudtak is-ezt már sajnos tapasztaltam régebben is,csak hallgattam és bölcs maradtam.
Elkezdtem háborúzni az egyik adminnal,aki nem mellesleg a főnökömnek hitte magát és ezt többször nyomatékosította, szóval emiatt is neki mentem (persze csak finoman és nőiesen :D). Ami nem tetszett neki,hogy a népnek hatalma van és a felbuzdulásom az egész csoportot húzta magával: csomóan becsatlakoztak,mert mindenki megértette az érveimet és látták,hogy igazam van és jogos a felszólalásom.
Köszönöm,hogy vannak még normális emberek. 
Végül az lett a végeredmény,hogy kilépett az adminka- aminek megmondom őszintén nem sok értelme van;be kellett volna látnia,hogy hibázott.
Viszont megvédtem a lányt a hazugságoktól,győztünk a "harcban" ,és még vissza is vették a csoportba.
Nem tudom elégszer hangsúlyozni,hogy utálom az igazságtalanságot- és ha egy olyan emberre sújtanak le,aki amúgy nem egy harcos típus,nem egy nagy szájú,s mellé ártatlan; azt megoltalmazom. Undorodom az ilyen féreg emberektől akik az ártatlanokat bántják.
Ez abban az esetben lép érvénybe,ahogy egy számomra kedves embert bántanak. Amúgy meg totál szelíd vagyok (:

Hónap elején voltam fodrásznál.
Nagyon rettegtem,hogy meg kell válnom a hajam hosszától ,mert az én nagy testemhez nem áll jól a rövid haj,meg nem is tetszik. Viszont meg kellett tennem; a fodrászom szerint szép fényes és jó a hajam, nem vékony szálú egyáltalán -mint ahogy hitegettek sokan-,szimplán nem nőtt olyan hú de sok. De ez azért megnyugtatott,hogy normális és azért egészséges a hajam; pedig én megvoltam győződve,hogy komoly bajok vannak. Vissza vágattam a végéből,plusz formát kapott. Vettem egy nagyon jó hajpakolást- így,hogy megszabadultam a sérült részektől,el lehet kezdeni a kúrálását a hajamnak.
Kozármislenybe, a Sziget Szépségszalon nevű helyről van szó. Csak ajánlani tudom.
Rossz minőségű kép,de talán látszik,hogy mell fölé ér bőven a hajam,előtte meg azért hosszabb volt.




Voltunk a fiatalokkal megint Siklóson.
Én sajnos nem fürödhettem most,de helyette végig szaunáztam,gőz-kabinoztam a napot. Voltunk só-szobázni is -utoljára gyerek koromban voltam ilyen szobába,mikor az allergia vizsgálaton voltam; állítólag jót tesz a só. Kipróbáltam a finn szaunát is- hát nem semmi. Iszonyú meleg és az ember az életét is kiizzadja. Szuper élmény volt és relax.

Hozzám került egy újabb Opi körömlakk.

Csomagom jött.
Nekem nagy szenvedélyem csomagot kapni- teljesen mindegy mi van benne :D

Egyik nap eszembe jött egy vicces emlék.
Mikor még a régi helyemen dolgoztam és mentem délután a városba, álltam a megállóba és odajött hozzám egy kisfiú.  Lehajoltam hozzá és közölte velem,hogy utazom e velük,mert olyan szép vagyok. :''D Hirtelen nem tudtam mi van, erre jött a nagymamája és szabadkozott,hogy ne haragudjak rá,csak kíváncsi meg stb. Persze hogy nem haragudtam, de azért jót mosolyogtam magamba. A buszon persze magukhoz ültetett a kis srác.

Meglátogatott Vera.
Ez is elég közeli élmény,de végülis a márciushoz tartozik,szóval meg kell említenem. Részleteket pár bejegyzéssel lejjebb olvashattok.

 Megszereztem a régóta keresett Viking sorozat hiányzó darabjait.
A kutatásomnak és kitartásomnak meg lett az eredménye és végre ritka, nem kapható könyveket tartok magamnál. Ebben az esetben is csomagot kaptam- gondolhatjátok micsoda érzés volt. Tudom utáltok érte,mert már minden második mondatom erről szól,de nézzétek el nekem, szívem vágya volt... és mikor tudja az ember,hogy elérhetetlen,akkor még jobban kell...s végül ha meg is szerzi,az egyenlő egy csata győzelemmel.

 Karácsonyi ajándékot cseréltünk Verával (:
Igen,tavasszal. De hát jobb később mint soha.

Volt pár nap a munkahelyemen,amikor nagyon jól szórakoztunk a fiatalokkal -és fájó hassal jöttem el,mert kiröhögtem a lelkemet is.
Valamiért jól esnek az ilyen vicces napok,habár nincs kettő egyforma történés... mégis a jó kedv,meg a röhögés sokszor jelen van. Ilyenkor érzem azt,hogy érdemes élni. Ráadásul ebben  a hónapban nem volt minden felhőtlen...sok sok rossz pillanatom volt,de ezek a vicces és jó dolgok követték a borús napokat. Szóval nem lehet egy rossz szavam se.

Döbbenten tapasztaltam,hogy az epres sajttortás teámnak semmi baja nincsen.
Pedig megmertem esküdni Verának,hogy tiszta poshadt íze lesz,szóval válasszon másik teát estére... De mivel ő ragaszkodott ehhez,így én is megkóstoltam: semmi baja nem volt, ugyanolyan finom volt,mint újonnan. Fail.

Meghallgattam egy rakás zenét,amiket régen szerettem.

Próbálkoztam a tavaszi nagytakarítással.

Egyik lakónktól kaptam egy szép rajzot.

Egyik kolleginámtól kaptam egy tarot könyvet, kártyákkal.
Nem igen értek sajnos a tarothoz,de ez már a második véletlen paklim,szóval lehet ideje lenne belemélyednem?!

Több mint 5 könyvvel gazdagodtam ebben a hónapban.
Ebből tervezett csak kettő volt... ilyenek a "véletlenek". Viszont elmondhatom,hogy haladok,mert volt amit már kivégeztem. S ilyenkor van,hogy nem tudok mihez nyúlni,mert mindent szeretnék elolvasni egyszerre.

Sikerült olyan napszemüveget találnom,mint ami volt régen.
...csak ez kicsit modernebb és bárhogy össze lehet hajtani o.O

Csodálatos érzés volt az óbányai erdőben mászkálni.
... még ha meg is betegedtem utána.

Sok új és szép ruhát szereztem a hónapban.
Ezekről már volt poszt-szóval vissza lehet nézni,akit nagyon érdekel.

Anyával eltöltöttünk egy napot a városba.

Egy régi -nekem új- kollegina visszatérésére is készültünk a lakókkal.
Illetve ezzel együtt a tavaszra is, a jó időre, a növényekre- meg mindenre ami a tavasszal jár. Dekorációkat is készítettek,meg húsvétra dolgokat. Én meg lepkéket csináltam (: Valamiért imádom a lepkéket.

Elég hosszú volt szerintem ez a hónap és annyi apróság,meg nagy dolog történt,hogy igazából nehéz mindent össze szedni egyszerre. Nagyjából felvázoltam mi az amiknek örültem- ennek ellenére persze megint csak voltak nehéz időszakok. Ezekről nem tervezek írni nyilvánosan; akiket érint vagy akiket érdekelt,azoknak elmeséltem már. 
Nem mondom,hogy mindig csupa mosoly,csupa jó bejegyzések lesznek-de egyenlőre próbáljunk meg felvidulni a tavasz megérkeztével.  (:

Nektek valami pozitív ebben a hónapban? ♥

8 megjegyzés:

  1. Még egyszer nagyon köszönöm, hogy kiálltál mellettem! :) Amúgy nagyon szeretem az ilyen hóösszegző pozitív posztjaidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármikor (: Akárcsak régen (:
      Igen,azért is írom,mert nekem is ilyenkor megdöbbentő,hogy egy hónap leforgása alatt mennyi dolog történt velem,amiért hálás lehetek (:

      Törlés
  2. Én is pont ma írtam hónap összegzőt...bár az inkább vicces és fejre csapósan fájdalmas lett, nem pozitív...xD

    Amúgy azt én is utálom, amikor "védtelen" emberekre támadnak...az én hangerőmet így ismerte meg az osztály...Nem szeretek hangos lenni, nem szeretek ott lenni, ezért szobanövény üzemmódban vagyok iskolában mindig...amíg nem csesztetik a barátaimat, vagy engem...akkor rettegjen mindenki...főleg ha barátokról van szó...mert velem kötekedhetnek, egy szobanövényt nem érdekli, hogy mit gondolnak róla (és én is magasról teszek rá, nem veszem magamra, de mások nagyon magukra tudnak venni bizonyos vádakat, akkor is, ha nem igazak...ezért inkább rájuk vigyázok).:D
    A lényeg: örülök, hogy vannak még ilyen emberek! :)

    Amúgy csomagok...megint a csomagok...és még mindig egyetértek veled a kicsomagolással kapcsolatban...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na majd benézek hozzád (:

      Jaja,általában én is elvagyok a világommal,meg nem nagyon tud semmi kizökkenteni,de ha igazságtalanság van meg mások bántalmazása,akkor torokra. Nem viselem. Talán családi örökség,kitudja :D

      Én meg annak örülök hogy van aki megérti a csomagos perverziómat :D :D

      Törlés
  3. Hogy veled mennyi minden történik egy hónap alatt:D A rossz dolgoknak már nem is marad hely. Biztosra veszem, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnál ugyanilyen posztot negatívban írni:D Egyszerűen képtelenség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen soknak tűnik,de ha megnézed akkor egy csomó apróság (: De direkt állítottam össze,meg húztam szét a kis dolgokat,mert fontos nekem és úgy vagyok vele,hogy minden apróság számít.
      Viszont hidd el,hogy sok sok negatív dolog is történt ,de nem szeretem magam emlékeztetni ilyenekre :D

      Törlés
  4. De jó, mennyi kellemes élményed volt ebben a hónapban :) Mikor olvastam, hogy kiálltál valaki másért rögtön mosolyogtam, mert ez annyira Te vagy, mert te sem bírod az igazságtalanságot és szinte éreztem, hogy rögtön felszólaltál az illető mellett - jó, hogy vannak még hozzád hasonlóak, akik kiállnak másokért.
    Egyébként tetszik a hajad, szerintem egyáltalán nem rövid. Most én is gondolkodom azon, hogy levágassam-e...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj (: Nehezen nézem el,ha ilyen buta emberek szólnak bele olyan dologba amihez semmi közük. S igen,itt nagyon ostoba emberekről van szó. Persze a harcomat később is folytattam,mert zaklattak privátokkal-de hát ez sima ügy. Csak fárasztó,mert hülyék akarnak nekem megmagyarázni valami eszméletlen hülyeséget - marhák :D

      Hát vágasd- legalább formára hozza a fodrász. Nekem is olyan volt hogy össze vissza állt a vége,mint az inda xD most meg van formája (:hát nem tudom,nekem soknak tűnik a mennyiség ami el lett távolítva,de a jó érdekében.... (:

      Törlés