Oldalak

2012. november 23., péntek

Karácsonyi TAG




Nem nagyon szoktam ilyen TAG- okkal foglalkozni,de mivel karácsonyi,és imádom a karácsonyt,ezért úgy döntöttem,hogy kitöltöm ^^
Barátnőm,Szilvi oldalán láttam,és már eléggé be vagyok zsongva az ünneptől,szóval nekem ez aktuális :D Bár tudom,hogy még csak november van,de ahogy beáll ez a télies idő,nekem karácsonyi hangulatom van. A családommal mindig szokás volt karácsonyozni,dekorálni,meg minden apróság,szóval a csontomig belém égett ez a szokás.
Ilyenkor már az áruházak is karácsonyi hangulatot vesznek fel,mennek a leárazások, a várost is kidekorálják,szóval minden adott. Már csak a hó hiányzik. ;) 





Csomagolópapír vagy ajándéktasak?
 
Én teljes mértékben a csomagolásra szavazok!  Sokkal rejtélyesebb,és izgalmasabb ha gusztusosan be van csomagolva szépen. Mikor még avonoztam,akkor ajánlottam a szép ajándéktasakokat,hogy azért tegyék bele valamibe az ajándékokat. De nálam a csomagolás a hagyomány,mindig minden évben "szenvedtünk" inkább a csomagolással =)
Valahogy nekem ez sokkal személyesebb,mintha beletenném egy tasakba. Ha csomagolva adok,akkor a másik biztos érzi,hogy dolgoztam vele,és fontos nekem ez az egész. Mondhatni ez is egy kisebb rituálé, nem illik összecsapni. Meg amúgy is erről szól ez az időszak =) 



Igazi vagy műfenyő?

Én úgy vagyok vele,hogy igazi fenyővel az igazi a karácsony.  Persze ez a fáknak nem éppen kedves időszak,mert kivágnak egy rakattal... De nekünk volt egyik évben műfenyőnk,és kollektíven egyetértettünk,hogy így nem az igazi,nem adja meg azt a feelinget,amit kéne. Szóval sajnálom ezt a nagy fairtást,de ennek ellenére az igazira szavazok. 




Mikor díszíted fel a fát?

Általában 23-24.én szoktuk,ez évről évre változik. A lakást kidekoráljuk már előtte való hetekben,aztán jön a sütés főzés,aztán ahogy marad rá idő nekiállunk! =) Tavaly jól elszórakoztunk húgommal, feldíszítettem,mint egy fát. Kár hogy ő annyira nem rajong az ünnepért mint mi.
Általában jó sokáig elszórakozunk anyummal az égők kibogozásával,mert hiába tesszük ám el szépen,ez is olyan mint a fülhallgató: szépen elteszi az ember,és mire újra előveszed, össze-vissza van :D  Szóval ezzel elvagyunk anyummal. Volt egy időszak mikor szaloncukrot nem akasztottunk a fára,hanem egy kis tálba a fa alá tettük,ami nekem nem jött be,szóval a rákövetkező évtől,újra aggattuk a fára. =)
Eddig nálunk úgy volt,hogy ünnepi ebéd volt,de anyum idén felvetette,hogy régebben ünnepi vacsora volt,és hogy nem e akarjuk inkább azt,én meg úgy gondoltam,hogy már nem vagyunk kis gyerekek húgommal,szóval visszatérhetünk a vacsorára. =)





Mikor bontod le a fát?

Az egyik legutálatosabb időszak ez számomra. Annyira nem szeretem lebontani a fát,és nem szeretem mikor vége az ünnepnek. Olyankor mindig megszakad picit a szívem,és nem tudom mért,ez gyerek korom óta így van. Nem szeretek visszarázódni a szürke mindennapokba.
De általában szilveszterig mindenképpen ott a fa,és általában utána bontjuk le,mikor már nagyon hullik szegényke. 



Szereted a tojáslikőrt?

 Ohh,anyám!! Az egyik nagy kedvencem. egyszer fiatalabb koromban,anyum házilag csinált ,és megnyalhattam :D Hát egészen odáig nem tudtam mi a finom :D Egyszerűen isteni volt,és még máig emlékszem arra az érzésre. Nem volt benne sok alkohol,és inkább édeskés volt. Hmmm,imádom.
Mondjuk egyszer Márkóval vettünk egy olcsóbb fajtát,és mondhatom,hogy nem estem hasra tőle. Nagyon sok volt benne az alkohol,és fúj,nem volt finom. A minőségibb likörök az isteni finomak! 
Amúgy nem vagyok egy nagy alkoholizáló emberke,de a minőségi likört,és bort imádom! 



Kedvenc ajándékod, amit gyerekként kaptál?

Na ez fogós kérdés,mert én világéletemben minden kis apróságnak örültem. Kiskoromban még nem alakult ki a személyiségem,így nem nagyon tudták anyuék minek örülnék,és kaptam mindenfélét,de ugyanúgy örültem akkor is,mint most bármiféle apróságnak. Ugyanis maga a csomagolás megadja a hangulatot,és örülök mint majom a farkának.
De volt egy távirányítós autóm,aminek nagyon örültem,ugyanis autó mániás voltam,és ha kaptam,akkor kész volt a boldogság. Meg volt egy elektromos autópályám kis autókkal-hát az is fantasztikus volt. =) 
De ettől függetlenül sok szépet kaptunk mindig húgommal,de még gyerekek voltunk,és nem sok emlékképem van belőle. Azt tudom,hogy mindig nagyon hangulatosak voltak a karácsonyok.






Van "Betlehemed"?

Nem,és nem is szoktunk templomba járni,nem vagyunk vallásosak,így nem visszük ezt az ágat. Mamám vitt minket régen templomba,de mi anyummal nem foglalkozunk ezzel a részével.


Kinek a legnehezebb ajándékot venni?
 
Hű,hát nem tudom. Én mindig mindenkinek találtam megfelelő ajándékot. Bár Márkónak nehéz,mert mindig változik az izlése,és hamar hóbortot vált. Sose tudom,hogy örülni fog e annak amit éppen adok neki. 



Legrosszabb karácsonyi ajándékod?

Ilyen biztos hogy nem volt. Mindig mindennek örülök. Bár volt egy év,mikor még jóba voltam apámmal,meg az anyjával,és voltunk kint karácsonyozni,kaptunk két hatalmas ajándékcsomagot (nem becsomagoltat,hanem tasakban),és a papírtasak ilyen hercegnős volt,és a legtöbb csecsebecsén ott volt az ár. Na még a hercegnős tasak nem is,de az hogy az árak nem lettek eltüntetve,ezt kicsit bunkóságnak tartottam. De anyum szerint nem kéne kiakadnom,mert apám anyja mindig ilyen volt.  



Elektronikus vagy postai képeslap?

Mamám szokott képeslapokat küldözgetni távoli rokonoknak,de az az igazság,hogy tojnak ránk,és azóta mi se küldünk semmit. De ha küldünk is valamit,akkor postai kizárólag. Az elektronikus nekem túl gagyi,meg modern,és semmi személyes nincs benne,és keményen két gombnyomás.
Mondjuk én mindig is azt szerettem volna,hogy legyen nagy családunk,és mindenki legyen jóba mindenkivel,és üljünk össze ilyenkor,de sajnos ez nekem csak egy idill,mert a családba kb. senki nincs jóba senkivel =/ 




Kedvenc karácsonyi film?

Na erre nem tudok mit mondani,mert nincs kimondottan karácsonyi filmem. Ilyenkor azt szoktam nézni amit leadnak a tv-ben. Nagyon szeretem a meghitt karácsonyi filmeket,de kedvencem nincsen.




Mikor kezdesz vásárolni?

 Általában ahogy vége a halloween-nek,egyből váltanak a butikok szép lassan,így novemberben van lehetőség nézelődni. De sokszor elhúzódik az egész decemberig. De mivel nekem most van pénzem,így most fogok vásárolni ha látok valami aktuálisat. Nagyjából megvan a fejemben az ötlet,hogy kinek mit,de nem úgy van ám ez. ahogy belépek egy üzletbe,minden gondolatom szertefoszlik,és totál mást akarok. =)




Ajándékoztál már tovább karácsonyi ajándékot?

Juj,nem,sose tennék ilyet. Ilyet nem szoktam csinálni,mivel tudom,hogy azt én kaptam,nekem lett szánva,így nagyon nagy bunkóság lenne tovább adni másnak.  Nekem ezek személyesek,és nem lenne szívem megválni tőlük =)



Kedvenc karácsonyi étel?
 
Hm,hát nem vagyok egy válogatós fajta,és kb. mindent imádok. Anyumék a töltött paufleket istenien csinálják,és mellé a sok saláta,hát csodás. Nem is kezdek bele a desszertekbe ,mert ez az amit amúgy nem sűrűn csinálunk. De imádom a szilviát már gyerek korom óta (imádlak Szilvii :D),és ilyet mindig minden évben sütünk anyuval ^^ 



Színes, vagy sima fények?

Hű,nálunk van mindenféle :D Vannak ezer éves színes égők,amikre már pár új elemet kellett venni,mert kiégtek,vagy eltörtek- ez sajnos megesik. De vannak sima fényeink is,de a színes a best of :P Általában a fára tesszük a színes égőket,és az ajtók fölé kerülnek a sima fényű égők =) 




Elutazol karácsonykor vagy otthon maradsz?

Én mindig itthon vagyok,amit nem szeretek. Mint fentebb is említettem,olyan jó lenne ha nagyobb lenne a rokonság,és mehetnék,vagy ha összejönnénk. Régebben volt szokás,hogy szenteste otthon voltunk húgommal,aztán mentünk a mamákhoz,meg volt hogy a fehérvári rokonaink utaztak le, de manapság nem jellemző.
Nem vagyok jóba apámékkal,így nem megyek sehova. Tavaly Márkó mamájánál voltunk,de az egész családja ki nem állhat,főleg mamája,szóval nem megyek sehova sajnos. Márkó szokta nálunk tölteni a szentestét ,mert az ő családja nem ünnepli,mivel buzi jehovák,fúj.... és így nálunk van,aztán megy mamájához,de idén nem tudom hogy lesz.
Sajnos a családi idilli képem nem fog megvalósulni sehogy se.

  


Csillag vagy angyalka csúcsdíszed van?

Hát nekünk nem ilyen van. Ez ilyen hosszúkás csúcsdísz,de nem csillag. Nem tudom behatárolni :D Anyum vette anno,és ez még nem törött el,pedig nálunk szeretnek a csúcs díszek eltörni. 



Mikor nyitod ki az ajándékodat?
 
Régebben mindig este nyitottunk ajándékot. Aztán az elmúlt években szintén este,de nem volt rendszer belőle. De a vicc az volt,hogy anyum nem bírt magával,és miatta kellett azonnal kinyitni :D 
Aztán mikor elmentünk másokhoz,ott azonnal megnéztük,de mint említettem én nem megyek sehova.



Legidegesítőbb dolog ebben az időszakban?

Engem az irritál a legjobban ahogy az emberek viselkednek ilyenkor. Mindenki eszeveszettül,fejvesztve rohangál a plázákban,és lesi a legdrágább ajándékokat. Valahogy ma már nem az a lényeg hogy a család együtt ünnepeljen,és örüljön,meg pepecseljen a csomagolással,hanem inkább az,hogy a legdrágább iphone-okat,vagy laptopokat, illetve kütyüket megszerezzék a gyereknek. Félő,hogy elfog veszni ez a feeling amit oly sokan szeretünk.
Ma már valahogy csak az a fontos,hogy meglegyen véve minden,legyen egy fa,megkapják az ajándékot,és ennyi. az áruházak meg ki is használják ezt,és azt hiszik az emberek hogy ez az ünnepi feeling,meg érzés,ha rohangál a drága cuccok után. Aztán elfáradnak,és csodálkozik mindenki hogy nem szeretik az ünnepet.
Nagyon sok ember panaszkodik,hogy nem szeretik az ünnepeket,meg hogy milyen kimerítő,meg unalmas,stb. hát a hozzáálláson kéne változtatniuk,mert nagyon nem a rohanás a lényeg benne. Bár én is szoktam rohanni,de valahogy én átérzem ,hogy mit mért teszek,és tudom,hogy ezzel másoknak örömet okozok,és valahogy máris más a felfogásom,meg minden.
De mindegy,én nem bosszankodok másoknak a hülyeségén. Én még élvezem ezt az ünnepet,és remélem sokáig megmarad a hangulata =) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése